Oosters ommeletpakketje

Voor 2 personen
8 g koolhydraten per persoon

Nodig:

  • 115 g broccoli, in kleine roosjes
  • 4 lente-uitjes, in schuine ringen
  • 1 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 115 g taugé geschild,
  • 140 g paksoi, gesneden
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 3 el zwartebonensaus
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 2 rode chilipepers, ontdaan van zaadjes, in dunne ringen
  • 3 scharreleieren, geklopt
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout
  1. Blancheer de broccoliroosjes 2 min. in kokend water, giet ze af en spoel ze af onder koud stromend water.
  2. Roerbak intussen de gember, knoflook en de helft van de chilipepers 1 min. in 1 eetlepel olie. Voeg de lente-ui, broccoli, taugé en paksoi toe en bak ze al omscheppend 2 min. Voeg de zwartebonensaus en de helft van de koriander toe en warm het mengsel door. Zet het apart en houd het warm.
  3. Verhit wat van de resterende olie in een koekenpan en schenk een vierde van de geklopte eieren erin. Draai de pan rond, zodat de bodem geheel bedekt is. Bak de omelet tot hij gestold is en houd hem warm op een bord. Bak zo nog drie omeletten en schenk indien nodig wat extra olie in de pan.
  4. Schep een kwart van de groenten op de middel-lijn van elke omelet en rol de omelet losjes op. Snijd de omelet schuin doormidden, zodat de vulling zichtbaar wordt. Breng op smaak. Garneer met de resterende koriander en chilipeper.

Plaats een reactie