Tonijnburgers

Voor 4 burgers
7,5 g koolhydraten per bruger

Nodig:

  • 200 g tonijn, uit blik
  • 1 ui, geraspt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 sneetjes volkorenbrood van een dag oud, ontdaan van korsten
  • scharrelei, geklopt
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • sojabloem, voor het bestuiven
  • 1 el zonnebloemolie
  1. Prak de tonijn in een kom en meng de ui en ore-gano erdoor.
  2. Verkruimel het brood. Roer het kruim en ei door het tonijnmengsel. Voeg flink wat peper en zout toe en zet het mengsel 1 uur in de koelkast.
  3. Strooi de bloem op een bord en verdeel het tonijnmengsel in vieren. Bestuif uw handen met bloem en vorm vier burgers. Bestuif ze met wat bloem. Het mengsel is vrij los, maar wordt tijdens het bakken steviger.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de burgers ongeveer 6 min., of tot ze goudbruin zijn; keer ze éénmaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s