Gesmoorde sla met krokante spek

Voor 2 personen
1 g koolhydraten per persoon

Nodig:

  • 2 plakjes spek, vet afgesneden overlangs gehalveerd
  • 2 kropjes Romeinse bindsla
  • 1 dl groentebouillon
  • versgemalen zwarte peper
  • 10 g boter
  1. Verwarm de grill voor up hoog en bekleed een grillpan met folie. Gril de plakjes spek tot ze krokant zijn. Laat ze iets afkoelen en knip ze in stukjes.
  2. Verhit de bouillon en boter n een braadpan tot de boter gesmolten is. Leg de sla in de pan, leg het deksel erop en smoor de sla 2 min, of tot hij zacht is. Schep de sla met een schuimspaan uit de pan.
  3. Verdeel de sla over twee borden, strooi de stukjes spek erger en voeg peper naar smaak toe.

Op zoek naar meer recepten van de grill? Probeer deze eens:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s