Voor 2 personen
3 g koolhydraten per persoon
Nodig:
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- sap en geraspte schil van 1 limoen
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 4 forelfilets, ontdaan van vel en graten
- 1 el geraspte gemberwortel, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper en zout
- 2,5 cm citroengras, geschild
- 4 grote slablaadjes
- 1 el arachide- of zonnebloemolie
- 1 el sesamzaad, geroosterd
- partjes citroen, voor erbij
- 3 el gehakte verse koriander
- Bak de lente-ui, knoflook, gember en het citroen-gras 2 min. in de olie. Neem ze uit de pan en meng ze met 2 eetlepels koriander, het limoensap en de geraspte limoenschil.
- Leg de forelfilets op een bord en voeg peper en zout toe. Schep het lente-uimengsel langs het midden van de filets en rol ze voorzichtig op; begin bij het dunste deel. Steek de filets vast met een of twee cocktailprikkers.
- Leg de slablaadjes in een stoompan en leg de visrolletjes erop. Stoom ze ongeveer 6 min.
- Schik de slablaadjes op twee borden en leg de filets erop. Bestrooi ze met het sesamzaad en de resterende koriander en serveer er partjes citroen bij.