Gestoomde forelrolletjes

Voor 2 personen
3 g koolhydraten per persoon

Nodig:

  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • sap en geraspte schil van 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 forelfilets, ontdaan van vel en graten
  • 1 el geraspte  gemberwortel, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 2,5 cm citroengras, geschild
  • 4 grote slablaadjes
  • 1 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • partjes citroen, voor erbij
  • 3 el gehakte verse koriander

 

  1. Bak de lente-ui, knoflook, gember en het citroen-gras 2 min. in de olie. Neem ze uit de pan en meng ze met 2 eetlepels koriander, het limoensap en de geraspte limoenschil.
  2. Leg de forelfilets op een bord en voeg peper en zout toe. Schep het lente-uimengsel langs het midden van de filets en rol ze voorzichtig op; begin bij het dunste deel. Steek de filets vast met een of twee cocktailprikkers.
  3. Leg de slablaadjes in een stoompan en leg de visrolletjes erop. Stoom ze ongeveer 6 min.
  4. Schik de slablaadjes op twee borden en leg de filets erop. Bestrooi ze met het sesamzaad en de resterende koriander en serveer er partjes citroen bij.

Plaats een reactie